Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Май  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВИДА ДЕЛЧЕВА
=============================

e-mail : vida_d@abv.bg

Вида ДелчеваВида Павлинова Делчева е родена на 10.11.1987 г. в гр. София. Докторант в научната специалност "Съвременно световно книгоиздаване" на катедра "Пресжурналистика и книгоиздаване" във Факултета по журналистика и масова комуникация при Софийския университет "Св. Климент Охридски" с научен ръководител доц. д-р Милена Цветкова. Завършва средно образование в 18. СОУ "Уилям Гладстон", гр. София, през 2006 г. През 2011 г. получава бакалавърска степен по "Книгоиздаване" с дипломна работа на тема "Стратегии за популяризация на изобразителните издания в България". През 2012 г. се дипломира като магистър по "Продуцентство в електронните медии" с наградена с грамота дипломна работа на тема "Взаимодействие между супергеройски комикс комикс и екранизация". Работи като преводач и редактор на комикси и книги. Научни интереси: същност и развитие на комикса; комиксът като медия; комиксът в кросмедийни и трансмедийни проекти. Научни области: социални комуникации, медиазнание, книгознание, теория на четенето.

МЕДИАКРИТИКА

Статии
  Комикс - по-добрата медия срещу ислямския тероризъм (съавтор: Милена Цветкова)

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2015
Електронно издателство LiterNet