Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СВЕТЛА ГЕОРГИЕВА
=============================

Светла ГеоргиеваСветла Георгиева е писател, поет, преводач, художник, композитор, бард. Завършва Художествената академия в София - специалност “Графика". Има 21 самостоятелни изложби и редица колективни изложби в България и чужбина. Нейни творби са собственост на галерии и частни колекции у нас и в чужбина. Работи в областта на графиката и графичния дизайн, стенописа, мозайката, илюстрацията. Има специализации в Лондон и Париж. По покана на Полския институт в София съставя и изпълнява в различни градове рецитал от свои песни по стихове на полската нобелистка Вислава Шимборска. Песните са записани в музикалния албум “Лястовиче сърце" (1997). Носител на награди в редица фестивали на авторската песен в България. През 2002-2005 г. е преподавател във Висшето училище за изкуства в гр. Сус, Тунис. Автор е на компактдиск със свои балади, на музикалния албум "Птеродактил" (2009) и на стихосбирките: "Вълчица в храма" (1997), "Недоизпито море" (2001), "Звезди и плевели" (2005), "Петдесетият етаж на Шанхай" (2014). Сборник от нейни разкази в превод на английски е издаден през 2012 г. През същата година участва в двумесечна международна писателска програма в Шанхай. Произведенията й са превеждани на английски, полски, сръбски, италиански и китайски езици. Белетристичната й книга "Разкази за вчера и други места“ (2015) е номинирана за Литературната награда на Балканските народи за 2015 г. Лауреат е на международния конкурс за разказ, организиран от Форума на жените от Средиземноморието. Член на Европейския културен парламент и на Българската секция на ПЕН-центъра. Живее и работи в София.

ПРОЗА

Разкази
  Буйни коне препускащи

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2016
Електронно издателство LiterNet