Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Януари  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КОРНЕЛИЯ ЧОРОЛЕЕВА
=============================

e-mail : cornelia.choroleeva@gmail.com

Корнелия ЧоролееваКорнелия Б. Чоролеева е родена на 03.12.1976 г. в гр. Пловдив. През 2000 г. завършва СУ "Св. Климент Охридски" със специалност "Английска филология". През последния курс на обучение специализира превод на художествени, научно-технически, обществено-политически и икономически текстове. През 2001 г. завършва Централен Европейски университет във Варшава, Полша, със специалност "Общество и политика". От 2006 г. насам е преподавател по специализиран английски език в Университет по хранителни технологии - Пловдив и се занимава активно с преводи на научно-технически текстове. В периода 2006-2009 г. е работила и като преводач към издателство "Рийдърс Дайджест". Научните й интереси са в областта на теорията и практиката на превода, словообразуването и семантиката.


ЕЗИКОЗНАНИЕ

Статии
  Концептуално сливане при английски телескопични думи за лица с фрагментарни елементи -NIK, -(E)RATI, -(A)RAZZI и -(A/O)HOLIC, интерпретирани като суфиксоиди

На английски език

Статии
  Blend Nouns Denoting People and Conceptual Integration Theory

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2015-2019
Електронно издателство LiterNet