Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

* * *

web

първи случай: това героично паяче изплело окръжността си в ъгъла на прозореца сигурно е национален герои сред своите. поканих го на закуска. отказа ми. стаята ми имаше ужасен ден. аз не съм звяр но то пищя. смяната на местата на органи и мебели не ми хареса. всичко каквото исках е да бъда спряна.

втори случай: весело простаче с разперени крила между клоните хвърчи от смях се напикава. дали да го изям или да го заколя първо. един от друг уплашено избягахме.

последен случай: искам мухата да не лети из стаята ми като в ада. искам да не се блъска в десктопа. да не се разкървавява. защото аз няма да спра да тичам след нея докато не я настигна и превържа с бинт и йод. искам и слънцето да прибере разбитото си сърце.

 

 

© Кева Апостолова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 21.09.2020, № 9 (250)

Други публикации:
Кева Апостолова. Хоризонтални стихотворения. София: ИК "Проф. Петко Венедиков", 2020.