Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НЕЛЮБОВ

Камелия Миленкова

web

И моите, като вперените очи на цялото село, са ги запечатали така: той и тя, прибиращи се винаги заедно вечер, след втората смяна; изпраща я и продължава до дома си, две къщи по-надолу, на същата улица. Тя - вдовица, с две дъщери и много дългове. Той - вдовец, с двама сина и много сливова в мазето. След вечеря, и щом децата са си легнали, чака я и отиват по пътеката към реката. Бавят се не повече от час. Изпраща я; на прага обгръща кръста й с ръка.

Това виждахме. Затова всички се питахме: защо не си я прибере у дома? Да се съберат - за любовта им трябва общо огнище...

Но не виждахме ръката му как пуска десет лева в джоба на престилката й - пари, които тя даваше за джобни на децата. И как погнусена, от разходката край реката, заспиваше до тях.

 

 

© Камелия Миленкова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 01.09.2015, № 9 (190)

Текстът печели Първа награда на конкурса за кратка проза, организиран от ErunsMagazine и LiterNet, 2015.