Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БЛАГОЙ ЦЕНОВ
=============================

e-mail : blagoytsenov@abv.bg

Благой Ценов е роден на 09.04.1941 г. в подножието на старопланинския връх Копрен в село Дива Слатина. След като завършва биология в Софийския университет, се установява в Плевен. През 1986 г. е приет с конкурс за журналист в единствения тогава окръжен вестник. Работил е като зам.-отговорен секретар, дизайнер на вестника. Публикувал е материали в централната преса, в списания. Бил е нещатен кореспондент на в. "Поглед". Пиесата му "Побързай" е класирана в национален конкурс за екопиеса на Ловешкия драматичен театър. Радиоспектакъл по нея е излъчван два пъти през 1996 г. от програма "Христо Ботев" на БНР. През 1995 г. основава списание "Древният път", което през 1996 г. става институционално издание на Асоциацията на дунавските общини "Дунав" с център гр. Белене. През 1998 г. изданието е преструктурирано във в. "ЕвроДунав" - издание на най-голямото сдружение на общини - от Видин до Силистра. Бил е 20 години главен редактор на общинския вестник в Белене.

ДРАМАТУРГИЯ

Пиеси
  Разкованият човек

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2014
Електронно издателство LiterNet