Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
ВЛАДИМИР ПИСАРСКИ
=============================
e-mail: vpissarsky@hotmail.com

Владимир Писарски - АвтопортретВладимир Писарски е роден в София на 03.03.1959 г. За поемата си "1300 и 35 от тях" (1981) е преследван и арестуван от бившата ДС. През 1989-1990 заедно с Кръг 39 обикаля страната и участва в авторски рецитали. Година по-късно издава единствения брой на сп. "Лост" (заедно с Митко Гигов, Мира Бояна и Розен Иринков). Съосновател на в. "Кураж" - издание на Съюза на инвалидите в България, и създател на подлистника за изкуство и култура "Артседянка". Публикувал е стихосбирката "Неотклонение" (1990), романите "Homo Bulgaris" (1992) и "Остров" (1994), както и детската занимателна зоология "Зообукви" (2001) с авторски стихове и илюстрации. След кратко боледуване внезапно почива на 15.06.2002 г. като оставя в ръкопис много свои непубликувани романи, разкази, новели, стихове... До последно участва активно в различни литературни сайтове и форуми.

ПРОЗА

Разкази
  Снежни убийства
  Сладък пелин
  Пълнолуние
  Малки подаръци
  Вместо сбогом
  Запрян

ДЕТСКИ КЪТ

   "Зообукви"

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2001
Електронно издателство LiterNet