Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПЕТКО БРАТИНОВ
=============================

e-mail : petko.bratinov@abv.bg

Петко Братинов e български поет и публицист. Роден e на 13.09.1939 г. в с. Горна Росица, Севлиевско. Известно време следва право, а след това завършва специалността "Българска филология" в Софийския университет "Свети Климент Охридски". Работил е в Радио София, в. "Народна младеж", "Пулс", "Литературен фронт" и "Литературен форум". Бил е заместник-директор и директор на Националния литературен музей, а също и на издателство "Български писател". Дълги години е бил председател на Творческия фонд на Съюза на българските писатели. Автор е на 13 книги със стихотворения и поеми. Най-известите от тях са: "Движение", "Траектория", "Предимство", "Самозащита", "Привлечен от свещта", "Небето в мене", "Смъртта на огъня", "Вкусът на пепелта", "Преди сълзата да застине". Четири пъти сам издава свои избрани стихове. Негови произведения са превеждани на руски, английски, испански, френски, арабски и на редица други европейски и азиатски езици. Носител е на престижни национални награди за поезия.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Излет през октомври
  Припомняне

  На поезията
  Обратни мисли
  Брегът на спомена

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2013
Електронно издателство LiterNet