Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НЕДА СТАНИМИРОВА-КРЪНЗОВА
=============================

Неда Станимирова-Крънзова е родена на 15.05.1932 г. Завършила е театрознание във ВИТИЗ "Кр. Сарафов" (1956). Работила е като драматург в театър, като киновед в БНФ, специализирала е в Москва. Старши научен сътрудник в Института по изкуствознание към БАН. Публикувала е статии, монографии и книги у нас и в чужбина. Автор е на книгите "Кино и героика" (1973), "Спор о герое" (1973), "Захари Жандов" (1977), "Български кинорежисьори" (1984), "Кинопроцесът - "Замразен временно". Български игрални филми 1950-1970 в документи, спомени, анализи" (2012) и др. Филмът "Към Калин" (2009) е неин режисьорски дебют. Носител е на наградата на СБФД за книгите "Кино и героика" и "Български кинорежисьори".

СПОМЕНИ И МЕМОАРИ

Статии
  Подвигът на Антония Ботева, последната любов на Разцветников

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2013
Електронно издателство LiterNet