Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАРИАНА МАНДЕВА
=============================

e-mail : mandeva_m26@abv.bg

Мариана Мандева е родена на 26.10.1960 г. в гр. София. Магистър по българска филология, доцент, доктор по методика на обучението по български език и литература (1.-4. клас). Преподавателка във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Области на научно-изследователски интереси: речево етикетно образование в началните класове; формиране на детската комуникативноречева компетентност за преразказване чрез първия (българския) език; обучение по български език в началното училище в мултикултурна образователна среда. Публикации: четири монографии (една в съавторство), пет учебника и учебни помагала за студенти (две в съавторство), дванадесет студии, статии и доклади по проблемите на обучението по български език в началните класове. Участие в проекти във връзка с: модернизация на образованието в началния училищен етап; изучаване на българския език като втори език в детската градина и в началното училище.

ОБРАЗОВАНИЕ

Статии
  Комуникативноречеви умения за писмена преразказна дейност чрез първия (българския) език - начален училищен етап

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2013
Електронно издателство LiterNet