Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Юни  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВЛАДИСЛАВ ТИНЧЕВ
=============================

e-mail : sharancho@gmail.com

Владислав Тинчев е роден на 16.06.1977 г. в гр. Пловдив. Завършва немска филология в университета "Св. Климент Охридски" (2000) и медии (кино и телевизия) в университета Хамбург (2004). През 2008 г. защитава докторска работа на тема: "CSI: По следите на един сериал. Визуален стил и драматургия на новите американски криминални сериали", в която изследва причините за успеха на новите американски сериали, програмните и икономически структури на американския и европейския теливизионен пазар. Получава Първа награда в националния литературен конкурс "Веселин Ханчев" (1996). Автор на стихосбирките "Сезоните на моята действителност" (1998; отличена с награда на Министерството на културата на България) и "Попадане" (2000). Предстои да излезе от печат третата му книга "Юдит". Публикува в литературни вестници и списания , като "Литературен вестник", "Литературен форум" и т.н. От лятото на 2007 г. е редактор в най-големия немскоезичен онлайн-портал, занимаващ се с обзор и изследване на американския телевизионен пазар и неговите продукции (www.serienjunkies.de).

ПОЕЗИЯ

Стихове
Из "Юдит"
  Юдит която не слуша когато й говоря
  Юдит е тиха за да не събуди двата лебеда
  Картина между два въпроса
  Юдит мълчи
  Искаш ли да те прегърна
  Тъмно
  Юдит рис-к-ува картина
  Любовните спирки на едно не-съв-падение или Юдит която седи в библиотеката
  Юдит сънува майка си или устойчивостта на спомена

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2012
Електронно издателство LiterNet