Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Декември  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДИМИТЪР В. АТАНАСОВ
=============================

e-mail : dimitar.attanassov@gmail.com

Димитър В. АтанасовДимитър В. Атанасов е роден на 30.09.1981 г. в гр. София. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури през 2000 г. През 2005 г. става магистър по история, а през 2010 г. защитава успешно докторска степен с дисертация на тема: "Косовският цикъл от предания: традиционна и модерна митология". Специализирал в Белград (2007-2008; 2010), Санкт-Петербург (2011), Тирана (2011), Прищина (2011). Хоноруван асистент по средновековна балканска история (от 2007). Основни сфери на научен интерес: средновековна история, история на идеите и понятията, публични образи на историята, историографски анализ, историческа антропология, употреби и злоупотреби с миналото, "живият архив". Автор на статии и студии на български, английски, и сръбски език. Член на международните редакционни колегии на списанията "Branicevski glasnik" и "Zapisi", на Асоциацията на византинистите и медиевистите в България, на Българското общество за проучване на XVIII век и на Border Crossing Network. Участвал е в редица медийни (радио- и телевизионни) експерименти, свързани с представяне на науката и изкуството.

ПУБЛИЦИСТИКА

Статии
  (Разтурените) конференции, календарът на българското и още нещо: вчера дойдоха за теб, днес хлопат на моята врата

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2012
Електронно издателство LiterNet