Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДИЛЯНА ГЕОРГИЕВА
=============================

e-mail : dilyana.georgieva@gmail.com

Диляна ГеоргиеваДиляна Георгиева е родена във Враца. Завършва сравнителна културология в СУ "Св. Кл. Охридски" и НБУ. Усъвършенства певческите си умения като стипендиант в майсторския клас по оперно пеене и интерпретация на Гена Димитрова на ММФ "Варненско лято" (2004). Специализира камерно пеене при проф. Мария Слатинару (сопран), Румъния. Представя се на международни фестивали в Япония, Испания, Италия, Австрия. Сценичния си дебют прави в Старозагорската опера в ролята на Виолета от операта "Травиата" на Верди (2004). Изявява се в роли от опери на Верди, Бизе, Моцарт, Пучини. Гостуващ солист - сопран, в оперните театри на Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна и Бургас. Гастролира в чужбина (Франция), инициатор и солист в първия благотворителен оперен концерт в подкрепа на деца с увреждания към Фондация "И аз мога". Занимава се с хайку сравнително отскоро, но вече има няколко участия в събития на Българския хайку съюз, както и публикации в интернет издания.

ПОЕЗИЯ

Накъсо
Хайку
  Хайку - 1

Ренгей
  Карнавал (съавтор Весислава Савова)
  Нощно приключение (съавтор Весислава Савова)

В превод на английски - Весислава Савова

  Carnival (съавтор Весислава Савова)
  Night adventure (съавтор Весислава Савова)

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2013-2018
Електронно издателство LiterNet