Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БИСЕРА ВИДЕНОВА
=============================

e-mail : bissera_v@abv.bg

Бисера ВиденоваБисера Виденова (Колева) е родена на 10.10. в годината на Огнения Кон в София, но първите й 3 години преминават край колизеума в Ел Джем, Тунис. На 7 г. играе ролята на принцеса Елена в „Сватбите на Йоан Асен ІІ”, филм на Вили Цанков, който е и последен за Апостол Карамитев. Следват „Гонитба” на Васил Мирчев, „Буна” - отново на Вили Цанков, и „Приказният площад” - продукция на БНТ и на Теофана Преславска. Тренира активно стрелба и плуване, от които се отказва заради изпитите по пиано в НМУ „Л. Пипков”. Завършва обаче 7-ма гимназия „Св. Седмочисленици” (тогава „Г. Димитров”). Година преди това остава и без двамата си родители. Работи като чистачка, опакова лекарства, продава билети за театър, има ІІ разряд по машинопис, озвучава филми, специализира в продажбите мулти-левъл. От 2003 е професионален консултант по класически Фън Шуй и като такъв води едногодишна рубрика в сп. "Усури" (2011), има публикации във в. „Стандарт”, „Дневник”, „Живот и здраве”, както и участия в БНР. Стреми се да облагородява обитаемите пространства с изкуство. От 2009 г. е и дипломиран медиатор. Публикувала е проза и есета в електронните издания "Webcafe" и "Indymedia", а също и в списание „Следва”. В сп. „Море” има публикувана поезия. Печели поощрителна награда от конкурса „Любовни упражнения” - „Мавзолея”. В 2010 и 2011 посещава лятната школа на курса по творческо писане към НБУ с лектор Емилия Дворянова.

ПРОЗА

Разкази
 Токчетата

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2012
Електронно издателство LiterNet