Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Май  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СЛАВЕ ДИМОСКИ
=============================

Славе ДимоскиСлаве Гьоргьо Димоски, поет, есеист и преводач, е роден през 1959 г. в с. Велестово, Охридско. Завършва филологическия факултет на Скопския университет "Св. св. Кирил и Методий". Основател и дългогодишен ръководител на фестивала "Поетична нощ" във Велестово, а сега е председател на управителния съвет на Стружките вечери на поезията. Превежда поезия от славянски езици. Автор е на няколко поетични книги, между които "Проект" (1979), "Студен порив" (1985), "Последните ръкописи" (1988), "Предмети и аргументи" (1994), "Анабазис" (1994), "Хайку върху пощенски картички" (2014). Автор е и на четири книги за деца, три сборника с есета и антология на македонската любовна и еротична поезия със заглавие "Тяло и струна". Има 14 книги, издадени на чужди езици, а отделни стихотворения и цикли са преведени на над 30 езика. Носител е на няколко национални и международни награди, между които "Братя Миладинови" на Стружките вечери на поезията, "Награда за европейска поезия" в Румъния и "Сергей Есенин" в Русия.

ПОЕЗИЯ

В превод от македонски - Аксиния Михайлова

Накъсо
  Из "Израел"
  Париж

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2015
Електронно издателство LiterNet