Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Октомври  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

РЕЙФ МАРТИН
=============================

Рейф МартинРейф Мартин живее в Рочестър, щата Ню Йорк. Автор е на над двайсет книги за деца и възрастни, сред които: "Гладната Тигрица", "Будистки митове, легенди и приказки", "Грозното момиче" и "Ръкопляскане с една ръка: Дзен разкази за всички възрасти". Произведенията му са публикувани в различни будистки издания като "Blind Donkey", "Zen Bow", "Tricycle", "Buddhadharma", "Mountain Record". Негови творби са цитирани от "Time", "Newsweek" и "USA Today". През 2008 г. получава престижната награда "Емпайър Стейт" на Библиотечната асоциация на щата Ню Йорк за значим принос. Практикува дзен още от 1970 година и е избран за редактор на последните книги на Роши Филип Капло "Пробуждане за Дзен" и "Направо към сърцевината на Дзен". Участва и изнася лекции в Националния фестивал на разказвачите, Националния институт на разказвачите, Международния център на разказвачите, Фестивала за митове и приказки "Джоузеф Камбъл", ежегодните конференции на Американската Дзен асоциация, на ежегодните конгреси на Международната читателска асоциация, както и на международни конгреси, на празника на индианското племе зуни и в Американския природонаучен музей. Последните му ангажименти са свързани с изнасяне на лекции за джатаките и разказваческото изкуство в различни Дзен центрове от Ню Йорк до Орегон, от Торонто до Коста Рика.

ПРИКАЗКИ И ЛЕГЕНДИ

Приказки

В превод от английски - Иван Робанов

 Из "Безкрайният път. Духовното пробуждане в будисткия фолклор: джатаки, Дзен практика и всекидневен живот"

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2012
Електронно издателство LiterNet