Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Май  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛУДВИГ ТИК
=============================

Лудвиг ТикЛудвиг Тик е роден на 31.05.1773 г. в Берлин, където и умира на 28.04.1853. Той е немски писател и филолог, оставил в наследство богато творчество, включващо произведения на приказния епос с мотиви от народното творчество, лирични произведения, исторически романи, новели и преводна литература, в която централно място заемат драмите на Шекспир. Един от създателите на така наречения Йенски кръг на ранния романтизъм, към който се числят и братята Август и Фридрих Шлегел, Йохан Готлиб Фихте, Вилхелм Хайнрих Вакенродер. Най-продуктивният и реформаторски настроен представител на поколението на ранния романтизъм.


ПРОЗА

В превод от немски език - Донка Илинова

Новели
  Магическата планина

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010
Електронно издателство LiterNet