Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Декември  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КШИЩОФ КОКОТ
=============================

e-mail : kwkokot@poczta.onet.pl

Кшищоф КокотКшищоф Кокот e роден в Катовице, Полша през 1949 г. Учил е в Краков, бил е на практика в България и от много години живее в Нови Тарг, където работи в семейната аптека като фармацевт. През 2003 г. започва приключението си като поет и издава два тома с поезия: "Daj mi talent" ("Дай ми талант") през 2007 г. и "Bez recepty" ("Без рецепта") през 2010 г. Печели награди в множество поетични конкурси. Стихотворенията му са публикувани в списания и алманаси и са преведени на чешки, хърватски и български език. През 2011 г. негови стихове са публикувани в антологията на съвременното славянско изкуство "Miedzy Ochryda a Bugiem". От известно време е отдаден на хайку. Негови хайку са публикувани в японските "Mainichi" и "Asahi", номинирани в международни конкурси и публикувани в хърватския "Ирис", румънската "Хайку", както и в немски и италиански антологии. Кшищоф обича природата, планината и дългите самотни странствания, благодарение на което повечето му стихове и хайку са създадени в планините Татри, в улички на стари и красиви далматински градове, в малки острови на Филипините и при вулкана Кракатау. През 2010 г. създава и публикува Европейския топ 100 на най-активните хайку автори от Европа.

ПОЕЗИЯ

Накъсо

В превод от английски - Радостина А. Ангелова

  Хайку - 1

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2011
Електронно издателство LiterNet