Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕЛДАР АХАДОВ
=============================

Елдар АхадовЕлдар Алихасович Ахадов е роден на 19.07.1960 г. в Баку. Живее в Красноярск. Автор е на повече от 20 книги с разкази, притчи и стихове за възрастни, на стихчета и приказки за деца. Някои от тях са преиздадени на руски език в САЩ. Сред най-важните му книги са: "Книга любви", "Державный пантеон", "Каменная азбука", "Северные разказы", "Васильковое небо" и други. Член е на Съюза на руските писатели, както и на Красноярската регионална организация на писателите. Бил е зам.-председател на областния отдел на Съюза на руските писатели в Красноярск от 2003 до 2008 г. Ръководи Литературното областно обединение при Държавния център за народно творчество от Красноярския край, членува също и в Асоциацията на писателите от Сибир. От 2000 до 2010 г. Ахадов ръководи регионалното литературно обединение "Былина" в подкрепа на незрящи и хора с отслабнало зрение. Носител е на националните литературни премии "Златно перо на Русия" и "Сребърно перо на Русия", лауреат е на Националния конкурс на Русия, посветен на В. Шукшин - "Светли души", носител на литературна премия "Златен листопад" (Източен Сибир) и на други престижни награди.

ДЕТСКИ КЪТ

В превод от руски език - Цветан Диковски

Приказки
  Приказка за гласа на вятъра
  Вълшебните страни

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2011
Електронно издателство LiterNet