Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

Е. Т. А. ХОФМАН
=============================

Е. Т. А. ХофманЕрнст Теодор Амадеус Хофман е роден в Кьонигсберг на 24.01.1776. Умира в Берлин на 25.06.1822. Немски писател, композитор, художник с извънредно богато и разнообразно творчество. В неговите новели, разкази, романи и приказки фантастичното се преплита с реалистичното всекидневие, където авторът ни запознава със света на гротескното, хаотичното, демоничното, породило и стремежа му към ред и справедливост. Признат за майстор на немския език, творчеството на Е. Т. А. Хофман осъществява връзката между късния романтизъм и ранния реализъм, като оказва силно влияние върху световната литература и музика с техните представители в лицето на Балзак, Бодлер, По, Байрон, Дикенс, Уайлд, Хофманстал, Вагнер и др.

ПРОЗА

В превод от немски език - Донка Илинова

Новели
  Майорат
  Госпожица фон Скудери

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2011
Електронно издателство LiterNet