Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДОРИТ ВАЙСМАН
=============================

Дорит ВайсманДорит Вайсман е родена в гр. Кфар-Саба (близо до Тел Авив), Израел през 1950 година. Филмов продуцент и директор, поет и преводач. Тя е автор на девет стихосбирки, една прозаична книга и една книга с преводи на поезия на Чарлс Буковски. Редактор на “Антология на социалната протестна поезия на Израел". Носител на наградата "Йехуда-Амичи“ за поезия и наградата за поезия на министър-председателя на Израел от 2003 г. Прозаичната й книга "Позитивен резултат“ е книга за опита с раковите заболявания и възстановяването на пациентите след тази болест. Книгата печели награда на "Програмата за лотария“, а преводът й на английски език печели награда на "Фонд Рабинович“. Автор е на редица филми, между които и документален филм за поезия “Poetry Ltd.", спечелил няколко награди, между които наградата за най-добър документален филм на международния филмов фестивал "Ко-Кисер“ в Минеанополис, САЩ за 2012 г.

ПОЕЗИЯ

В превод от английски език - Димана Иванова

Стихове
  Червен гигант
  Майка ми, 56 години по-късно, в парка Ержебет, Гьодьольо, Унгария, с листа нападали наоколо
  Вечерта сънувах...

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2016
Електронно издателство LiterNet