Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ОЛЯ НЕДКОВА
=============================

e-mail : olined@abv.bg

Оля Недкова е родена на 01.03.1953 г. в гр. Никопол. Завършва българска филология във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Защитава дипломна работа по антропонимия. Публикувала е в разградския периодичен печат, в. "Форум", "Тишина", "Литературен вестник", Алманах за литература "Ирин Пирин", сб. "Лирически кръстопът на музите - 2010" и др. Нейни произведения са отличавани в конкурса на Центъра за украинска култура и изкуство, гр. Киев "Словесные лоскутьки" (2008), хайку конкурса, организиран от Хайку клуб - София и ЮЗУ - Благоевград (2008), конкурса на фондация "Арт идеи - духовна светлина" (2001), конкурса "Любовта е пиянство или Пиянство от любов" (2009), гр. Силистра. Член е на групата на разградските художници и има над двадесет участия в колективни и самостоятелни изложби с пачуърк. Автор е на "Чешмата на Елия" (хайку, 2008), "Стряха над Дунава" (хайку с превод на френски, английски и румънски, 2009) и "Пачуърк" (поезия и проза, 2011).

ПОЕЗИЯ

Накъсо
  Из "Стряха над Дунава"

В превод на френски език - Антония Душкова

  Extrait du livre "Auvent au-dessus du Danube"

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2011
Електронно издателство LiterNet