Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

РАДКО ПОПОВ
=============================

e-mail : radkopopov@hotmail.com

Радко Попов Радко Попов е журналист, богослов и автор на изследвания по сравнително религиознание. През 1978-1982 г. изучава специалността "История на изкуствата" в университета на Хайделберг. От 1980 до 1999 г. работи като редактор в Българската редакция на BBC - Лондон, където създава седмична религиозна програма на български език "Религия и вяра" и става автор на над 600 радиопредавания по теми, свързани с християнството и исляма. По-късно продължава образованието си и през 2005 г. става магистър по богословие във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", през 2007 г. специализира в университетите на Регенсбург и Берн, а през 2008-2009 г. специализра в Хартфорд, САЩ по темата "Ислям и християно-мюсюлмански отношения". Участва и организира редица научни форуми с религиозна проблематика. Автор е на книгата "Иисус Христос в Корана" (2008).

IN MEMORIAM

 

In memoriam
  Бягството на музите. 40 дни без поета Радко Радков

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2009
Електронно издателство LiterNet