Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КРЕМЕНА ДИМИТРОВА
=============================

e-mail : remedios@abv.bg

Кремена ДимитроваКремена Цветанова Димитрова е родена на 13.11.1974 г. в гр. Свищов. Завършила е средното си образование в специалност промишлена електроника в гр. Шумен. От 1993 г. живее в София, където е завършила магистратури в СУ "Св. Кл. Охридски", специалност "Културология", и НАТФИЗ - "Театрознание". Има специализация по арт-мениджмънт и културна политика от Университета по изкуствата в Белград, както и двумесечен стаж в Dance Theatre Workshop, Ню Йорк. Работила е като драматург на театрите в Плевен, Пазарджик, Търговище. Била е драмaтург и РR в Столичен куклен театър. Понастоящем работи в НДТ "Сълза и смях". Автор е на книгата "Стоян Камбарев - режисура на пространството", публикува театрални рецензии и анализи в медиите. Носител е на голямата награда на името на "Боян Пенев" за театрална критика на ХХV студентски литературен конкурс в Шумен (2001), на награда за поезия от конкурса "Веселин Ханчев" в Стара Загора (2002) и на втора награда от конкурса за Кратка проза на Erunsmagazine и LiterNet (2009).

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Предчувствие
  Пропадане

ПРОЗА

Кратка проза
  Картината

В превод на английски език - Емил Лазаров

  The Painting

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2009-2010
Електронно издателство LiterNet