Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДЖОВАНА МОТА
=============================

Джованна МоттаДжована Мота е завършила право. Професор по икономическа и социална история, преподава в Римския университет "Ла Сапиенца", катедри "Сътрудничество и развитие" и "География". Преподавала е икономическа история и модерна история в университетите в Месина, Салерно, Витербо, "Рома Тор Вергата" и "Рома Тре". Занимава се с история на Средиземноморието през модерната епоха, с история на корените на търговския капитализъм и с история на брачните стратегии вътре в доминиращите класи. Автор на много публикации, като някои от монографиите й са преведени на различни езици. Координира група за изследвания (1995) в рамките на Стратегически проект на Националния съвет за изследване "Средиземноморската "система": исторически и културни корени, национални специфики". От 1990 г. координира национални и международни интердисциплинарни групи за изследвания върху следните теми: процесът на модернизация в Европа и новите феномени на глобализацията; отношенията между Изтока и Запада; хранителна култура и материална цивилизация; история на жените; научна култура, здраве и болести. Последната й публикация е историческият роман "Търговецът на платове" (2009).


КУЛТУРОЛОГИЯ

В превод на Садрие Гюнеш - от италиански език

Статии
  Средиземноморската "система". Много езици, много култури, но една идентичност

 

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010
Електронно издателство LiterNet