Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕРНАНДО ГАРСА
=============================

Ернандо ГарсаЕрнандо Гарса е роден в Чина през 1962 г., щата Нуево Леон, Мексико. Той е драматург и журналист по въпросите, свързани с културата. Работил като журналист във в. "El Provenir" и в един от най-мощните вестници на Северно Мексико "El Norte", а също така в Музея на Монтерей и Центъра по изкуствата. В момента е координатор на медиите към Colegio Civil, Културен университетски център към UANL - Автономен университет на Нуево Леон. Носител е на Национална награда за драматургия на UANL - Universidad Autόnoma de Nuevo Leon за 1999 г. за пиесата "Мокри престъпления". Същата пиеса, както и друга негова творба "Денят, който осъмна дъждовен", са публикувани в издание на Автономния университет на Нуево Леон, както и в различни антологии. Свое място в множество издания намират и пиесите "Две приятелки", "Светлотъмно", "Празникът", "Мостът от хартия" и трилогията "Елени на лунна светлина", "Сияние в пустинята" и "Кръв от бик". "Четене от аналоя" и "Елени на лунна светлина" са поставени през 2009 г. в Театър "Сезони" и Културен дом на Нуево Леон под режисурата на Алберто Онтиверос.

ДРАМАТУРГИЯ

Пиеси
  Елени на лунна светлина

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010
Електронно издателство LiterNet