Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕРНАН ГАЛИНДО
=============================

Ернан ГалиндоЕрнан Галиндо е роден в Монтерей, Мексико. Драматург и режисьор в театъра на Университета на Монтерей, член на Националната общност на творците на художественото творчество CONACULTA. От 29 години е в театралните среди. Режисирал е световни автори, като Шекспир, Стринберг, Мишима, Шафер, О`Нийл, Аристофан, Молиер и др., както и оперите "Севилският бръснар", "Любовен елексир", "Бохеми", "Кармен", "Травиата", Мадам Бътерфлай", "Тоска"; повече от десет сарсуели, една от тях е "Клетката на лудите". Галиндо е художник и режисьор на ревюта и макроспектакли. Основоположник е на театралната група Драми Нуево Леон, член на PROTEAC - Гражданска асоциация на професионалните театрали. Открил е тържествено театър "Одеон" в Монтерей, "Форум Култура" и др. В момента ръководи школа за театрално изкуство. Автор е на повече от 50 театрални творби, в т.ч. и за кратки театрални форми, пасторали и творби за макроформат. Неговата творческа визитка обхваща всички жанрове, включително и комерсиалната комедия, като "Клаудио, това ти ли си?", която е с повече от 2500 представления. Работил е с най-добрите актьори на Нуево Леон, както и с Офелия Гилман, Густаво Рохо, Анабел Ферейра, Силвия Паскал, Исаура Еспиноса, Адал Рамонес, Алберто Естрейа, Хавиер Лопес Чабело и др. Ръководи собствена фирма за специални представления. Има нестихващ интерес да стимулира и лансира млади таланти.

ДРАМАТУРГИЯ

Едноактна пиеса
  Кръгове в градината

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010
Електронно издателство LiterNet