Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БОРИС Ф. ЕГОРОВ
=============================

e-mail : borfed@mail.ru

Борис Егоров
Борис Фьодорович Егоров е роден на 29.05.1926 г. Учил е в авиационния институт в Ленинград (ЛИАП). Напуска го през петата година на следването си. След това се записва във Филологическия факултет на Ленинградския държавен университет (ЛГУ). Завършва аспирантура в Тарту. Работи в Тартуския университет от 1952 до 1962, а след това в ЛГУ, в Ленинградския държавен педагогически институт "А. И. Херцен" и в Института по история към РАН. Той е един от създателите на структурно-семиотичната школа в Тарту, близък приятел на Ю. М. Лотман. Научните му интереси са в областта на структурализма, руската литературна критика, руската поезия и култура на XIX век. Автор на книги за Хомяков, Ап. Григориев, на монографиия за Лотман и на публикации, свързани с темата "Кибернетиката и литературознанието". Професор, доктор на филологическите науки.


СЕМИОТИКА

В превод от руски език - Пламен Панайотов

Статии
  Семинар за Ю. М. Лотман

 

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010
Електронно издателство LiterNet