Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

РАДОСЛАВ РАЙКОВ
=============================

e-mail : ronyraik@abv.bg

Радослав РайковРадослав Райков е роден на 09.02.1974 г. в София. Завършил е СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Българска филология", магистър на филологическите науки. Автор е на сборник разкази с криминална фантастика "Гореща смърт" (1993) и на два криминални трилъра - "Тъмната страна на ръждата" (1999) и "Реквиемното величие на кръвта" (1999). Публикувал е разкази, новели и други материали в множество вестници и списания. Неговият разказ "Мозъчна нощ" дава заглавието на едноименния сборник с разкази на библиотека "Други светове" и нарежда името му до това на Робърт Хауърд и Маргарет Клер. През 2001 г. разказът "Кърваво съзерцание" е награден в конкурс на ЮНЕСКО и поместен в изданието на организацията - литературен алманах "Мисъл". През 2012 г. "Експериментът" е включен в алманаха "Нова българска проза 2012". Отзиви за публикациите му намират място в интервюта по БНТ, БНР и др. електронни медии, също и в периодичния печат. Печелил е награда за разказ от Първия Национален литературен конкурс за млади автори "Младежта - следа от бъдещето" (1996), а от Третия и Четвъртия Национален литературен конкурс (2000; 2001) има номинирани разкази. Понастоящем работи като журналист.

ПРОЗА

Разкази
   Самотният зов на смъртта
   Оградата
   Империята на слънчогледите

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2009-2016
Електронно издателство LiterNet