Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИТКО НОВКОВ
=============================

Митко Георгиев Новков е роден на 25.07.1961 г. в старопланинското с. Бързия, в подножието на връх Ком и прохода Петрохан. Средното си образование получава в ПГ "Д-р Иван Панов" в гр. Берковица. През 1988 г. завършва висше образование в СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Психология и философия". Работи известно време като училищен психолог, в периода 1994-2001 г. е журналист в бургаския вестник "Черноморски фар". В момента живее в София. Публикува в местни и национални периодични издания от 1989 г. Негови текстове са печатани във в. "Култура", "Литературен вестник", "Литературен форум", "Литературен глас", "Черноморски фар", "Дневник" и др., в сп. "Демократичен преглед", "Витамин Б", "Мост", "Страница", "Сезон", "Български месечник" и др. Носител за 1999 г. на наградата за белетристична книга "Пегас" на община Бургас и наградата за критика в конкурса, организиран от "Литературен форум" през 2001 г. по случай 150-годишнината от рождението на Иван Вазов и Захари Стоянов. Автор е на книгите "Изядената ябълка. 101 управител'ски истории" (1999) и на "Бартвежи. Разни и по-разни писаници по повод и без повод" (2001). Книгата му "Подир сенките на литературата" е номинирана в секция "Хуманитаристика" на наградата "Хр. Г. Данов" (2008). През 2009 г. издава сборника "Нервът телевизия" със статии от рубриката, която води във в. "Култура".

КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

Рецензии
  Увисналата челюст на литературата

 

* * *
Критика за Митко Новков

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008
Електронно издателство LiterNet