Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Октомври  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАЯ МАНОЛОВА
=============================

e-mail : manolovamaya@gmail.com

Мая Манолова Мая Манолова е родена на 19.05.1981 г. в гр. Варна. През 2005 г. завършва специалност "Изкуствознание" в Националната художествена академия, София, където подготвя редовна докторантура на тема: "Нови тенденции в творчеството на художниците от Варна в края на ХХ и началото на ХХI век" с научен ръководител доц. Свилен Стефанов. Интересите й са насочени към сферата на съвременното световно и в частност българско изкуство. Участва с доклади в научни конференции, публикува свои статии в студентски и докторантски сборници. Занимава се с декораторска и илюстраторска дейност, проектира рекламни материали. Има самостоятелна изложба на модни рисунки и накити в галерия "Артеа" (Варна, 1999), самостоятелни модни ревюта в Градска художествена галерия (Варна, 1997) и в галерия "Актив" (хотел "Палас" - Варна, 1998), както и редица участия в изложби - Есенен салон на Центъра за съвременно изкуство, Варна, 1998; "Семейството" в галерия "Кавалет" - Варна, 1998), изложба по случай Деня на народните будители, организирана от Министерство на образованието, София, 1998, и съвместна изложба с Димитър Манолов в галерия "Дива", Варна, 2000.


АТЕЛИЕ

Отзиви
  Изложба на Стефка Георгиева в галерия "Юка", Варна

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2009
Електронно издателство LiterNet