Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КРАСИМИРА СТОЕВА
=============================

e-mail : krassy_47@abv.bg

Красимира СтоеваКрасимира Стоева е родена на 24.05.1984 г. в гр. Пловдив. Завършила е Езикова гимназия "Иван Вазов" в същия град с френски и руски език. Бакалавър е по социология, има специализация по журналистика, а в момента учи магистратура "Бизнес комуникации и връзки с обществеността" в ПУ "Паисий Хилендарски". Пише разкази и новели от 15-годишна възраст. Предпочита фантастика и фентъзи, но също така се увлича от криминални романи. Любимите й автори са Робърт Шекли, Агата Кристи и Стивън Кинг. Интересува се от психология, фотография и кино. През 2005 г. печели литературна стипендия на издателство "Пигмалион". През 2006 и 2007 г. печели награди за проза в конкурса на в. "Пловдивски Университет". Ръкописът й "Магия за начинаещи" получава номинация в Националния конкурс на ИК "Хермес" (2007) за първа книга на автор до 25 години. През 2008 г. печели наградата "Младо пловдивско дарование" в националния конкурс "Огънят на Орфей", както и награда в националния конкурс "Фантастично изкуство" (Бургас, 2008). Разказът й "Отвъд портата" е отличен с трета награда в конкурса "Аргус - фантастика през 100 очи" и е включен в антологията "Знойни хоризонти" (2006). Разказът й "Камък с цвят на мечти" е включен в Годишник за фантастично изкуство "Ваяния 2007" (2008). Член е на поетическа академия "Добромир Тонев" в гр. Пловдив. Участва с три разказа в сборника "Бялата градина" (2007). През 2008 г. излиза първата й книга - сборникът с фантастични разкази и новели "Снежните пясъци на Хира".

ПРОЗА

Разкази
    Портрет на момиче
    Меден месец в Китай

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008
Електронно издателство LiterNet