Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕРИКА ЛАЗАРОВА
=============================

e-mail : erikalazarova@yahoo.com

Ерика Лазарова завършва философия в СУ "Св. Климент Охридски" и културен мениджмънт и реклама в Австрия. Има над 120 научни публикации на български, немски, английски, френски и руски език, сред които 10 монографии, като от тях най-често цитирани са "Немският романтизъм между действителността и идеала" (1990), "Езикът на цветята" (1994), "Светликът на Живата етика" (1996), "Непознатият Уайлд" (2000), "Д-р Асен Петров или биографията като огледало на епохата" (2004), "Ученият срещу политика д-р Найден Шейтанов" (2005), "Литературата като историческо самопознание и самосъзнание" (2005), както и статиите, посветени на проблемите на глобализма, културната антропология, естетическото възпитание, историята на древните цивилизации, алтернативната наука. Започва своя професионален път в Института по култура, а понастоящем е завеждащ секция "История на науката" към Центъра по наукознание и история на науката при БАН. Ръководител е на секция "История, теория и критика на превода" към Съюза на преводачите в България и е член на Съюза на българските журналисти. През 2001 г. получава наградата на Министерството на културата, а през 2008 г. и наградата на Съюза на преводачите за превода на книгата на Фр. Ницше "Човешко, твърде човешко". В центъра на научните си търсения поставя историческото развитие на българската хуманитаристика, както и еволюцията на художествено-естетическите и нравствените идеи в световната история. Във века на абсолютната релативизация на морала, тя е културфилософ и културисторик с недвусмислена ориентация към етическите ценности на битието.

КУЛТУРОЛОГИЯ

Рецензии
  "Европа. Континент с глобална мисия" от Хари Салман

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008
Електронно издателство LiterNet