Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Декември  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДИМИТЪР АНАКИЕВ
=============================

Димитър Анакиев Димитър Анакиев е роден през 1960 г. в Белград. Гражданин е на три държави - България, Сърбия, Словения, но се чувства българин от Западните покрайнини. Започва да пише и публикува поезия на тринадесетгодишна възраст. От 1985 г. пише хайку. Става баща на много балкански хайку-проекти като "Хайку новине" (Сърбия), "Приятели" и "Апокалипса хайку издание" (Словения) и един от основателите на Световната хайку асоциация. Редактор е на словенската хайку антология "Езеро от тишина" и на антологията от антивоенно хайку "Къс от небе"; и един от редакторите на "Възли. Антология за хайку поезия на Югоизточна Европа". Носител е на европейските награди: Медал на Франц Кафка и Награда на Музея за хайку литература, на награди от Токио - "Mainichi Daily News" и "Daily Yomiuri", и от Осака - "Azami", както и на годишната награда за книга на Haiku Society of America. Печелил е няколко награди за филми, сред които наградата на Словения за най-добър документален филм.


ПОЕЗИЯ

В превод от английски - Людмила Балабанова

Накъсо
  Езикът на сухи поля

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008
Електронно издателство LiterNet