Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТАТЯНА СТОЙЧЕВА
=============================

e-mail : stoichev@bol.bg

Татяна Стойчева Стойчева е родена през 1946 г. Завършила е специалност Английска филология в СУ "Св. Кл. Охридски". Има докторат на тема "Драматични средства за изграждане на художествените образи в романите на Самюъл Ричардсън и Хенри Филдинг", доцент по английска литература. Живее в София и е преподавател по английска култура и литература към Катедрата по англицистика и американистика на СУ "Св. Климент Охридски", където води лекционните курсове по Британско общество и култура, Сравнително литературознание, Постколониална теория, Култура и идентичност. Изнасяла е лекции в университети в Англия, Германия, Македония. Научните й интереси включват въпроси от историята на английската литература (романа на ХVІІІ в.), сравнителните изследвания на литератури и култури, национализъм, идентичност, феминизъм. Издала е множество статии по проблеми от историята на английската литература и сравнителните литературни и културологични изследвания, автор е на книгите: "Траектории на сатирата. Сравнително изследване на "Джонатан Уайлд" от Хенри Филдинг и "Хаджи Ничо" от Любен Каравелов" (1999) и "Български идентичности и европейски хоризонти" (2007).

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Статии
  Българската идентичност и конфликтът модерност-традиция в повестта “Кръстопът” от Антон Страшимиров

 

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007
Електронно издателство LiterNet