Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПЕТКО ГАНЧЕВ
=============================

e-mail : petko_ganchev@mail.bg

Петко Ганчев Петко Димитров Ганчев е роден през 1941 г. в с. Староселци, Плевенско. Завършва философия и история в Софийския университет. Работил е основно в БАН - в Института за философски изследвания и в Института за съвременни социални теории, доктор на философските науки, професор във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Избран е за народен представител в 39-то Народно събрание. Назначен на 25.04.2005 г. за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Беларус. Автор е на повече от 24 книги и множество научни разработки, сред които "Футурология и прогностика" (1973), "Философия и цивилизация. Очерки за древноиндийската и древнокитайската цивилизация и философия" (1988) и нейното продължение "Възраждащият се гигант. Цивилизация и философия на Древен и Съвременен Китай" (2007). Публикува тритомник с мемоари и размисли "Между миналото и бъдещето" (Ч. 1: В света на живота и на философията, 2005; Ч. 2: Философията, политиката и бъдещето, 2007; Ч. 3: Преходът. Парламентът "отвътре", 2007). През 2007 г. под негово ръководство се реализира международен научноизследователски проект, чийто резултати са отразени в сборника "България: Интеграция, трансформация, модернизация".

СТАРОБЪЛГАРИСТИКА

На руски език

Статии
  Становление славянской цивилизации является ее собственным делом

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008
Електронно издателство LiterNet