Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Декември  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КОНСТАНТИН ШАРКОВ
=============================

Константин ШарковКонстантин Шарков е роден на 14.06.1934 г. на гарата на с. Любенова махала, Новозагорска околия в семейството на железничари. От есента на 1949 г. семейството се установява в Сливен. През 1952 г. завършва средното си образование, а през 1954 г. Учителския институт в гр. Стара Загора. По-късно следва журналистика в Софийския университет. Като войник учи във военната школа в гр. Шумен и продължава военната си служба в гр. Бургас в редакциите на вестниците "Защитник на родината" и "Народен боец". Работи като учител в с. Чокоба, Сливенско и в Сливен. Занимава се с културна и журналистическа дейност. През периода 1963-1975 г. е секретар на Клуба на културните дейци. След това работи като началник на градския отдел "Култура" към общината и става създател и директор на Дома за литература в Сливен, както и секретар на читалище "Зора". Първата му стихосбирка е "Не идвам сам" (1965). Свои стихове и рецензии е печатал в повече от 46 различни вестници и списания. През 1991 г. започва вторият творчески период на автора. Издадени са стихосбирките: "Крехък кремък" (1991), "Мълчанието казва всичко" (1994), "Свободни нощни стихове" (1996), "Елегичен дъжд" (1997), "Обятия" (1998), "Земни олтари" (1999; посмъртно). По-късно, през 2005 г., излиза томче избрана поезия "Въглените още парят". През 1998 е сред създателите на "Дружество на независимите писатели" в Сливен и е редактор на бр. 1 на списание "Жажда", което по-късно става издание на Съюза на независимите писатели в България. През последните години Шарков работи като гл. редактор на сливенските вестници "Червено знаме", "Извори " и "Бумеранг-прес". Умира на 29.05.1999 г.

ПОЕЗИЯ

Поеми
  Гласът на каменната памет

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007
Електронно издателство LiterNet