Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

РИМВИДАС СТАНКЯВИЧЮС
=============================

Римвидас Станкявичюс е роден през 1973 г. в Електренай, сравнително нов град в близост до столицата, наречен така заради концентрацията на електромощности. Пристига във Вилнюс като студент и остава, за да се утвърди като писател - както като прозаик, така и като поет. От 1997 г. работи като журналист за всекидневника "Република". Автор на няколко поетични книги, първата от които, "Око", излиза през 1996 г. Следват "Белег" (2002), "Гвоздеи за построяване на село Маршконис" (2001) и "Единици за измерване на тишината" (2006). Негови стихотворения в превод на Аксиния Михайлова са включени в "Антология на съвременната литовска поезия" (2007). Живее във Вилнюс.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Веднъж в годината. Селски път
  Поколение
  Извинение
  “Над Земята”

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008
Електронно издателство LiterNet