Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПЕТЪР ПРОУЗА
=============================

Петър Проуза е чешки писател и журналист. Роден е на 15.06.1944 г. Учи право и защитава докторат през 1967 г., но от следващата година пренасочва заниманията си и става постепенно редактор на няколко списания, при което е единственият по професия писател между останалите редактори. През периода 1989-1990 г. е секретар на Сдружението на чехословашките писатели, а по-късно работи и като управител на чешко-немско-австрийската фондация "Бернард Болзан". Член е на Чешкия ПЕН-клуб и на Клуба на чешките писатели. Автор е на редица стихосбирки, между които: "Нараняване" (1968), "Восъчен пейзаж" (1971), "Дневни звезди, нощни птици" (1988), "Скрито тълкуване на сънищата" (1990). Пише и проза: "Момичетата и гробището" (1970, приказки), "Щандът с хубавиците" (1981), "Кратка кариера в бабината долина" (1984), "Животът се редува със смъртта" (1985), "Хотел Карнавал" (1988), "Момичетата, на които изневеряваме" (1993) и др.

ПРОЗА

В превод от чешки - Димана Иванова

Разкази
  Момичетата и гробището

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007
Електронно издателство LiterNet