Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕНВЕР ЕРДЖАН
=============================

Енвер Ерджан Енвер Ерджан e роден през 1958 г. в Истанбул. През периода 1985-1990 г. работи в различни средства за масова информация като редактор. От 1990 г. е главен редактор на месечното литературно списание "Варлък", което се издава без прекъсване от 1933 г. Председател е на Синдиката на турските писатели. Автор на стихосбирките "Недостигащ живот" (1977), "Времето се спъна" (1988), "Целува всичко времето" (1998), които са отличени с авторитетни национални награди за поезия. Беседите си с известни турски творци събира в книгата "Понеже са поети" (1990), последвана от "Стихът политва, в слово се превръща" (1994). Енвер Ерджан е съставител на множество антологии, сред които "Поетична антология "Варлък", 1933-1993" (1993), "Истанбул в турската поезия" (1994), "Антология на турския разказ от Танзимата до днес" (1994), "Стихове за деца от XX век" (1994), "Турски приказки и приказки от цял свят" (1996), а така също е автор на "Усмихнати мигове - спомени на поети и писатели" (1994).


ПОЕЗИЯ

В превод от турски език - Кадрие Джесур

Стихове
  Из "Целува всичко времето"

 

 

 


(c) Електронно издателство
LiterNet, 2007
Електронно издателство LiterNet