Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЗА ЗАЙЧЕТО И ЧАКАЛА

Рафаел Смирнов

web

Един чакал чакал в храстите поредната си жертва. Минало едно зайче, той се спуснал към него и започнал с благ тон да го увещава: "Ела при мен! Ще си говорим за музика и за артисти. Ще ти разказвам и пея!" Ала зайчето тичало напред, без да спира. Чакалът се ядосал и оголил зъби: "Ела ти казвам!" - казал той, но зайчето избягало.

Когато то отишло при майка си, разказало какво му се случило, а тя му се скарала: "Никога, ама никога няма да отиваш при такива като чакала, дори и злато да ти дават!". Зайчето навело уши и казало: "Не ми се карай, мамо, аз не отидох!"

 

 

© Рафаел Смирнов
=============================
© Електронно списание LiterNet, 24.08.2007, № 8 (93)