Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЗА ВРАБЧЕТО КИРИЛ

Рафаел Смирнов

web

Врабчето Кирил се родило с три крила. Баща му посъветвал малкото врабче: "Като пораснеш, да не вземеш от срам да си отрежеш третото крило! Използвай го като преимущество над другите, сине!" Пораснала птицата. Мнозина се чудели как Кирил може да размахва три крила едновременно. Поканили врабчето да участва като атракция на панаирни представления. Всички се възхищавали на Кирил и той добил известност. Хората не жалели парите си за скъпите билети и зяпнали от почуда, гледали как врабчето лети с три крила.

Кирил станал богат и си купил къща, имал и слуги. След като се оженил, имал деца - врабчета. Той помнел съветите на баща си и пазел третото си крило. Но при едно пътешествие влакът затънал в преспи от сняг и Кирил умрял от студ.

 

 

© Рафаел Смирнов
=============================
© Електронно списание LiterNet, 24.08.2007, № 8 (93)