Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЗА ПИНГВИНА

Рафаел Смирнов

web

Един тюлен по цял ден лежал на плажа. Бил много изтощен от дългите преходи в океана.

Веднъж при него дошъл един пингвин. Той го помолил да му услужи с GSM-а си. Тюленът вяло поклатил опашка и казал, че не може да дава личния си телефон на когото и да било. Разочарован, пингвинът тръгнал с насмешливата си походка по бреговата ивица и си мислел, че сега трябва да се моли на човека да се обади по неговия телефон. Най-трудното в тази задача било това, че хората и пингвините отдавна не си говорят.

Въпреки всичко пингвинът отишъл при един местен рибар и го помолил: "Дай ми GSM-а си! Ще говоря само 2 минути!". Рибарят се усмихнал и му дал телефона си. Пингвинът се обадил на жена си и й казал, че е намерил подходящо място за гнездене и че може да се прибира. След разговора рибарят казал, че не иска нито пари, нито каквото и да е за услугата. Пингвинът благодарил и си тръгнал с мисълта, че и у хората се е запазила малко доброта.

 

 

© Рафаел Смирнов
=============================
© Електронно списание LiterNet, 24.08.2007, № 8 (93)