Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЗА ОРЕЛА

Рафаел Смирнов

web

Високо в планините живеел орел, който се занимавал с лов на зайци, риби и всякакъв дивеч. Веднъж при него отишли горските животни да се молят малко да ограничи лова, защото доста животни издъхнали под ноктите му. Орелът високомерно ги изгледал и казал: "Нима искате да се храня само с риба заради вас?! Нямам и намерение да се откажа от топлото заешко".

Разочаровани, горските животни си отишли и се наговорили да хванат орела, когато той се спусне над някой. Добре, ама как се хваща орел? Орелът продължил да напада и да яде животни, и никoй не можал да го хване. Наивността, че може да се хване орел, се изпарила от главите им. Затова от толкова години насам никoй не казва на орела какво да лови и какво не.

 

 

© Рафаел Смирнов
=============================
© Електронно списание LiterNet, 24.08.2007, № 8 (93)