Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЗА ОБЛАЦИТЕ

Рафаел Смирнов

web

Един облак се влачил по цял ден в небето. "Ей няма къде да си наквася устата!" - казал той и продължил да се скита. Изведнъж притъмняло. Присветнало се. Завалял град, примесен с пороен дъжд. Мълнии раздирали небето. "Аз пея под дъжда" - започнал да си тананика прословутата песен облакът. В един момент се блъснал челно с друг облак и се произвел оглушителен гръм. И други облаци се блъскали и се гърмяло надалеч. Облакът утолил жаждата си и толкова наедрял, че парата му се издигнала високо като стълб в небето. Станал тромав, пуснал шкембе и по всичко личало, че навлиза в критична възраст. Идвал и краят му. Излезлите силни ветрове разпиляли облака на парчета, които поели по своя път, накъдето ги повее вятърът. Спомените за големия облак останали само в главите на хората, които и без това били препълнени от природни изживявания. И така, паметта за един величествен облак се оказала нетрайна като росата.

 

 

© Рафаел Смирнов
=============================
© Електронно списание LiterNet, 24.08.2007, № 8 (93)