Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПЕТЯ АБРАШЕВА
=============================

e-mail : petya.abrasheva@gmail.com

Петя АбрашеваПетя Абрашева е завършила специалност "Българска филология" и магистратура по "Теория на литературата" в Софийския универитет "Св. Климент Охридски". Докторант по западноевропейска литература към катедра "Теория на литературата" във Факултета по славянски филологии на Софийския универитет "Св. Климент Охридски" (2005-2008). През 2009 г. защитава дисертация на тема "Повествователни модели в модерната проза. Експерименталните романи на Вирджиния Улф: между изображението на "живота" и импресионистичната живопис" за присъждане на образователната и научна степен "доктор". Преподава западноевропейска и антична литература в Софийския универитет "Св. Климент Охридски" (2006-2010). Литературен сътрудник в Института за литература на Българска академия на науките (2010). Интересите й са свързани с теория на литературата, теория на образа, сравнително литературознание, европейски модернизъм и Gender Studies.

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Статии
  Архитектурата на модернизма или Как е построена "Стаята на Джейкъб" на Вирджиния Улф

СРАВНИТЕЛНО ЛИТЕРАТУРОЗНАНИЕ

Статии
  Импресионистични мотиви в творчеството на Марсел Пруст и Вирджиния Улф

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007-2010

Електронно издателство LiterNet