Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛЮБОМИР СТОЙКОВ
=============================

e-mail : l_stoykov@omega.bg

Любомир СтойковЛюбомир Стойков е роден на 11.05.1954 г. в Стара Загора. Завършил е журналистика през 1979 г. в СУ "Св. Кл. Охридски", където от 1981 г. преподава "Култура и медии" и "Бизнескомуникация" във Факултета по журналистика и масова комуникация - първоначално като хоноруван асистент, а впоследствие - до ден-днешен, като редовен доцент. Доктор по филология (1988), доцент по журналистика (1987) и доцент по изкуствознание и изобразителни изкуства (2004). Преподава също така в Националната художествена академия и в Университета за национално и световно стопанство, където води курсове по "Теория на модата", "Връзки с обществеността", "Фирмена култура" и др. Научните му интереси са в сферата на масовите комуникации, културата, модата, връзките с обществеността, стила на живот и бизнескомуникацията. Председател е на Академията за мода, член е на Метрополитън мюзиъм - Ню Йорк, и на Съюза на българските журналисти, съосновател и член на Управителния съвет на Асоциацията на имиджмейкърите. Автор и водещ на лайфстайл телевизионни предавания, сред които "Блясък" (БНТ - Канал 1 - 1994), "От игла до конец" (Нова телевизия - 1995-2003), "Чаровната диктаторка" (7 дни ТВ - 2003-2007), "Моден календар" (Първа българска интернет телевизия - 2003-2005). Интервюирал е десетки световни знаменитости от областта на модния дизайн, киното и попмузиката. Автор е на над десет монографии и книги, сред които: "Човекът отвън и отвътре" (1990),"Фирмена култура и комуникация" (1995), "Калинография" (1998), "Световната мода. Първа част: Англия и Франция" (2000), "Световната мода. Втора част: САЩ" (2004), "Връзки с обществеността и бизнескомуникация" (2005 - в съавторство с Валерия Пачева), "Теоретични проблеми на модата" (2006), "Култура и медии" (2006), "Ефективна бизнес комуникация" (2010) и др.

МЕДИАКРИТИКА

Статии
   Звезди на медийната култура

В превод на английски език

   Stars of Media Culture

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007

Електронно издателство LiterNet