Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДЕСИСЛАВА СТРАХИЛОВА
=============================

e-mail : strahilovaart@abv.bg

Десислава СтрахиловаДесислава Страхилова е родена на 03.04.1975 г. в гр. Кюстендил. От 1989 до 1994 г. учи в Езикова гимназия "Д-р Петър Берон" с профил английски език. През периода 1994-1996 г. учи Моден дизайн в Нов български университет, а през 2002 г. завършва специалност "Изкуствознание в Националната художествена академия. От декември 2002 г. е редовен докторант към катедра "Изкуствознание и педагогика" при НХА. През 1999 г. получава поощрителна награда за есе от конкурса "Аз и новото хилядолетие". Поощрителна е и наградата й през 2000 г. от фондация "Отворено общество" в конкурса за проект за разработване на тема от историята на българското изкуство (проект за църквата "Св. Георги" в Колуша, Кюстендил). Многократно е откривала изложби в Кюстендил, а на изложбата на Никола Иванов-Шаната през 2007 г. е куратор.

ВИЗУАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Статии
  Традиция и новаторство в творчеството на третото поколение потомствени самоковски зографи
  За някои особености на състоянието на църковната живопис в Кюстендил и Кюстендилско през епохата на Националното възраждане

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007
Електронно издателство LiterNet