Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЯНА КОСТОВА
=============================

e-mail : yana_kostova@yahoo.com

Яна Костова е студентка V курс в специалност "Изкуствознание" в НХА, София. Тя е специализирала видео-арт теория в Университета за изящни изкуства в Куенка (Испания), германистика във Фрайе университет, Берлин, артмениджмънт в Международния център за културен мениджмънт, Залцбург, визуална култура през Ренесанса, Флоренция, кураторски практики към Асоциация на художествените критици в Ереван. След стаж в Колекция Пеги Гугенхайм, Венеция, тя работи върху дипломната си работа на тема "Влиянието на съвременното изкуство за формирането на музейната институция. Примерът на Гугенхайм". Пише за в. "Култура", сп. "ЛИК" и Cult.bg, публикувала е и в сп. "Хомо луденс" и "Следва". Куратор е на серия изложби в рамките на проекта "Място за срещи" в СГХГ, както и на визуалните проекти на "Малък сезон" в Театрална работилница Сфумато; има редица съвместни проекти с Център за медийни изкуства Интерспейс като The Upgrade! Sofia. Нейни изложби са участвали в VІІ-ия Салон на изкуствата, София, и на ІV-ия симпозиум Real Presence, Белград (Галерия "Ремонт"). През 2006 г. заедно с Владия Михайлова инициира Critics' Selection - платформа за критически дискусии и промотиране на млади автори, чийто последен проект е "Арт пространство: Лято 2006".

АТЕЛИЕ

Статии
  Изкуство като за последно

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006
Електронно издателство LiterNet