Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НИНА ЧУФАРЛИЧЕВА
=============================

e-mail : chufarlicheva@mail.ru

Нина ЧуфарличеваНина Константиновна Чуфарличева е родена в бесарабското българско село Бургуджи (днешно Виноградовка), Арцизски район, Одеска област, Украйна. През 2004 г. завършва Българска филология в СУ "Св. Кл. Охридски", а през 2006 г. защитава магистърска теза по Антропология и филология на тема "Динамика на антропонимите на с. Бургуджи и фактори, влияещи върху тях". Участва в Шестата международна научна конференция "Функционирането на българския и другите езици и литератури в контекста на езиковата ситуация в Молдова". Публикувала е статии в алманах "Родолюбец". От училище се интересува от историята и културата на родното си село и днес е в състава на авторски колектив, който активно работи върху академичен историко-етнографски труд "Бургуджи (Виноградовка)". През ноември 2006 г. е приета за редовен докторант по Български език в СУ "Св. Кл. Охридски". Темата на дисертационния й труд е "Езикови иновации в антропонимите при българите от Бесарабия. (По материали от с. Бургуджи, с. Селиоглу и с. Деветлий)".

КРАЕЗНАНИЕ

Статии
  Историко-културна характеристика на с. Бургуджи, Арцизско, Украйна

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006
Електронно издателство LiterNet